Povijest

Udruga žena „Hrvatsko srce" osnovana je 19.11.1999. godine. Udruga počinje s radom prvenstveno kao humanitarna organizacija. Tijekom svih ovih godina organizirali su prikupljanje pomoći i posjećivali stare i nemoćne osobe. Svojim prilozima sudjelovali su i podržavali akcije kao „ Dajmo da čuju" i „ Dobri moj anđele". U vrijeme „darivanja" pred Božić i Uskrs posebnu brigu vode o djeci iz višečlanih obitelji i slabijih imovinskih mogućnosti darujući ih prigodnim poklonima. Aktivno sudjeluju u svim kulturnim manifestacijama u općini Veliki Grđevac i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Organiziraju kazališne predstave, Božićni koncert, a njihova pjevačka skupina daje svoj doprinos na brojnim manifestacijama u županiji. (Npr. Bjelovarski sajam i izbor „Najžene" županije). Prijateljuju s društvima susjednih Općina i održavaju stare običaje.

Udruga danas

Udruga žena"Hrvatsko Srce"ove kalendarske godine ostvarila je brojne aktivnosti planirane godišnjim planom rada. Iza 23 godine postojanja mnogo je uloženog rada i slobodnog vremena svih naših članica i članova.

Ova godina se bliži kraju, a iza nas je velik broj gostovanja što pjevačke, što glumačke družine, no ništa manje nisu bili vrijedni i ostali članovi koji su svojim ručnim radovima doprinosili  radu Udruge. Godinu smo započeli veselo nastupom na Maskembalu u organizaciji Kluba Žena Bjelovar, Matice Umirovljenika Veliko Trojstvo i Udruzi Umirovljenika Severin gdje smo svojim skečom"Moderna Crvenkapica"zabavili mnogobrojnu publiku.

Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena Uskrsne blagdane obilježili smo koncertom pod nazivom u "Susret Uskrsu" koji smo održali u župnoj crkvi Duha Svetog u Velikom Grđevcu.

Zbor Udruge Žena sudjelovao je na mnogobrojnim manifestacijama od kojih ču nabrojiti samo neke: Kod Kluba Žena Bjelovar na obilježavanju Praznika rada, u Velikoj Pisanica kod MU Velika Pisanica na obilježavanju "Đurđevdana", gostovali smo kod Udruge Bilo Malo Korenovo.

Na Lovrakovom danima kreativnosti članice su izlagale ručne radove i domaće kolače koje su ispekle i izradile svojim vrijednim rukama.

U suradnji sa TZ Južna Bilogora sudjelovali smo u kulturnom ljetu na Južnoj Bilogori gdje smo uz mnogobrojne udruge i učesnike, posjetitelje počastili finim friškom pečenim palačinkama, dok su ostali članovi udruge sudjelovali u sportskim igrama i našu arhivu obogatili sa četiri  medalje. Sudjelovali smo takođe i u sportskim igrama u organizaciji Matice umirovljenika Ivanić Grad i osvojili  jednu zlatni i tri srebrna pehara.

Udruga žena “Hrvatsko srce” Veliki Grđevac

Ove godine nabavili smo rekvizite za natjecanja,i zabavu te svoj druženje proširili na još jednu aktivnost. Ovim putem se od srca zahvaljujemo gospođi Brankici Tandarić na donaciji sredstava za kupnju PIKADA, gospođi Zdenki Markotić na nabavi čunjeva i kugle za viseću kuglanu, gos. Slobodanu Veriću na izradi drvenog nosača za pikado i stalka za igru nabaci kolut, gos Vladimiru Giacometti na doniranim sredstvima za izradu postolja za viseću kuglanu, gos. Stjepanu Gašpar na kupnji štoperica i pikado strelica, te gospođi Jasni Legin na kupnji  košarkaskog postolja i lopte za košarku. Dakako od sveg srca se zahvaljujemo i gospodinu Danijelu Grubišić firmi-Dar Motion d.o.o partner za Horman, koja nam je donirala nove majice.

U mjesecu kolovozu organizirali smo Prve sportske igre Udruge Hrvatsko Srce i bila nam je velika čast pozvati na druženje i igre društva s kojima imamo uspješnu suradnju.

Predstavom "BOLJE SPRIJEČITI NEGO LJEČITI" gostovali smo u Gradskom domu za stare i nemoćne Bjelovar, kod Udruge Žena Kapela, zajednice Mađara Grubišno Polje, kod Udruge Komedijaši iz Tomaša, i na manifestaciji "Miraz" u organizaciji udruge žena Gudovac gdje smo do suza nasmijali mnogobrojnu publiku.

10. rujna predstavljali smo Općinu Veliki Grđevac i našu Udrugu na 30. Međunarodnom Jesenskom Gudovačkom sajmu dok smo 30. rujna sa Općinskim rukovodstvom i TS NEMIR gostovali u susjednoj nam bratskoj općini Buzsak u sklopu manifestacije završetka berbe grožđa.

Kao jedni od suorganizatora i u suradnji sa TZ Južna Bilogora sudjelovali smo na 5.Velikogrđevačkoj komušani. Ova manifestacija je od velike važnosti jer obilježava spoj tradicije i običaja, tako smo kroz scenski prikaz naših vrijednih članica, članova i učenika O.Š Mate Lovraka dočarati posjetiteljima običaj komušanja kukuruza kroz pjesme komušanje kukuruza i šaljive igre.

Na kraju smo kalendarske godine i možemo zaključiti da je ova godina bila uspješna, te da su sve naše aktivnosti na ponos naše Udruge i cijele naše lokalne zajednice. Zahvaljujemo se od Srca svima na dobroj suradnji i svima želimo uspješnu nadolazeću 2024. godinu.
 

Tajnica Udruge
Jasna Legin

 
  Zajednica Općine Veliki Grđevac - Sve