Turistička zajednica područja Južna Bilogora, nova je Turistička zajednica, koja je osnovana u veljači 2023. godine Sporazumom o zajedničkoj suradnji između Grada Grubišnoga Polja i Općine Veliki Grđevac.

Nova, TZP Južna Bilogora počela je aktivno s radom sredinom lipnja, radom izabrane direktorice. U proteklih nekoliko mjeseci, TZP Južna Bilogora bila je organizator brojnih aktivnosti, od kojih je najveći odjek kod posjetitelja dobila manifestacija 5. Velikogrđevačka komušana.

Toga dana, Lovrakov centar bio je centar tradicije, domaćih proizvoda i susreta svih generacija. Ovogodišnja, najveća do sada Velikogrđevačka komušana privukla je veliki broj posjetitelja (preko 1000) iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a i šire.

Posjetitelji su tijekom cijelog dana imali priliku uživati u ''oživljenoj'' tradiciji i degustirati tradicionalne okuse ovoga kraja. Do kraja godine, u provedbi je obilježavanje Adventa na Južnoj Bilogori i Dječji doček Nove godine koji će se održati 31.12.2023. godine od 15:00h na Lovrakovom centru, a najmanje posjetitelje očekuje mnoštvo zabave uz kostimirane likove.

Pozivamo Vas sve da zapratite Turističku zajednicu Južna Bilogora na društvenim mrežama i prisustvujete brojnim događanjima koji vas očekuju u narednim tjednima, ali i sljedećoj godini! Ovom prilikom željela bih se zahvaliti aktivnim Udrugama i Ustanovama s područja Velikog Grđevca, koji su poduprli i sudjelovali u aktivnostima koje je TZP Južna Bilogora provodila u 2023. godini.

 
  Turizam - Sve