Bazeni - SRC “Veliki Grđevac”

Veliki Grđevac jedno je od rijetkih manjih mjesta koje je početkom 60-ih godine prošlog stoljeća imalo bazen. Ipak, bazen u Velikom Grđevcu je zbog tehničkih poteškoća i političkih nesuglasica vrlo brzo prestao sa radom.

Međutim, prije nekoliko godina ponovno se rodila ideja o izgradnji, odnosno rekonstrukciji bazena u Velikom Grđevcu. Tako je Općina Veliki Grđevac, koja je i idejni začetnik ove ideje, u suradnji sa projektnim partnerom Regionalnom razvojnom agencijom BBŽ, kandidirala  projekt naziva „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava Europske unije.

Projekt razvoja i unaprjeđenja javne turističke infrastrukture „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ u konačnici je i odobren, te isti financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Osim rekonstrukcije i izgradnje bazena, sam projekt obuhvaća i nekoliko dodatnih sadržaja kao što je izgradnja višenamjenske građevine u sklopu sportsko-rekreacijskog centra, dva manja bazena za djecu, teniskog i odbojkaškog igrališta, te parkirališta.

Završetkom projekta dodatno se povećala turistička ponuda Velikog Grđevca, te se posjetitelji Kulturnog Centra „Mato Lovrak“, kojih je svakim danom sve više, mogu odlično zabaviti na novizgrađenim bazenima i tako produžiti svoj boravak u Velikom Grđevcu.

Izgradnja bazena u Velikom Grđevcu, a time i projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ biti završen je 30. rujna 2016. godine, čime je bazen nakon gotovo pola stoljeća ponovno u funkciji.

Bazeni - SRC “Veliki Grđevac”

Sportsko rekreacijski centar "Veliki Grđevac" sastoji se od 25 metarskog dubokog bazena, plitkog bazena za djecu s dvije „gljive“, te hidromasažnog bazena s ljekovitom vodom.

Uz bazene, tu se još nalaze: veliko dječje igralište, teniski i odbojkaški teren, sala s biljar stolom, stolom za stolni tenis te stolni nogomet.

Gosti za vrijeme boravka na bazenima mogu unajmiti ležaljku, a suncobrani su osigurani za sve one koji žele pobjeći od sunca u vrućim ljetnim danima.

Naravno, tu se nalazi i ugostiteljski objekt u  kojem  za vrijeme rada bazena gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede.

Bazeni su napravljeni po najvišim standardima, opremljeni suvremenom tehnološkom opremom i obloženi kvalitetnom bazenskom keramikom. Plivački bazen je, osim bazenske tehnike za obradu vode, opremljen podvodnom rasvjetom i ljestvama za ulaz u bazen. Uz plivački bazen je i stolica s dizalom za ulaz i izlaz teško pokretnih kupača. Dječji bazen također ima podvodnu rasvjetu i usto vodene atrakcije  tkz. „gljiva“ i „maslačak“. Masažni bazen također  ima podvodnu rasvjetu, zračnu masažu i vodeno-zračnu masažnu stanicu.

 
  Turizam - Sve