Nogometni klub „Gordowa“ Veliki Grđevac

Nogometni klub Gorodwa je klub sa dugom tradicijom rada-postoji od 1924.godine. Rad kluba odvija se u cilju una¬pređenja, promicanja i poticanja nogometnog sporta na području Općine , provođenja dije¬la programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži i njihovog usmjeravanja u nogometni sport, brige oko odgoja i usmjeravanja navedenih mladih nogometaša te razvijanja fizičkog i psihičkog zdrav¬lja kod svojih članova.

U kraćoj povijesti orijentiran je na rad s mlađim uzrastima kako bi odgojili vlastite nogometaše. Tako od 2003.godine uz ekipu seniora koja broji oko dvadeset pet igrača, imamo 30 do 45 mladih igrača raspoređenih u dvije ili tri ekipe mladih nogometaša,ovisno o starosti. U tekućoj nogometnoj sezoni imamo:seniore koji se već jedanaestu godinu natječu u II ŽNL-trenutno su 12. od 14 ekipa,juniore-5.od 9 ekipa i mlađe pionire koji igraju u play-offu za prvaka. Od većih uspjeha ekipa istakli bi:drugo mjesto seniora u sezoni 2000/01,drugo mjesto U-15 u sezoni 2004/05,drugo mjesto U-12 u sezoni 2005/06,prvo mjesto u grupi U-15 u sezoni 2007/08,drugo mjesto U-11 u sezoni 2008/09.

Nogometni klub „Gordowa“ Veliki Grđevac

NK „Gordowa“ 2023. godine broji preko stotinjak nogometaša koji su se natjecali u 6 uzrasnih kategorija. Seniorska ekipa još se u proljeće natjecala u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Sezonu su završili na 14. mjestu te su novu jesensku sezonu morali nastaviti u nižem rangu. Trenutno se natječu u drugoj županijskoj nogometnoj ligi koja broji 14 klubova. Jesenski dio natjecanja završili su na drugom mjestu te ih od prvog mjesta dijele svega dva boda. 2024. godine klub slavi 100 godina postojanja. Cilj je podići pehar prvaka i ekspresno se vratiti u veći rang. Na putu prema zacrtanom cilju, ekipu predvodi dugogodišnji igrač Nk Gordowe, kapetan Antonio Pavliš. Ekipi su se priključili Vedran Pavić, Marijo Žgela, Mihael Jurčević, Josip Rakocija, Ivan Purgarić, Alen Pehaček uz već standardne seniore. Istaknuli bismo i mlade nade iz juniorske ekipe koji su svojim radom i zalaganjem postali i prvotimci, a to su Antonio Komljenović, David Krmela i Darko Faltus.

Naša najmlađa kategorija su „predpočetnici“. Za njih još ne postoji sustav natjecanja, već je ideja da se svaki vikend održi turnir. Iako je rezultat u ovom uzrastu najmanje bitan, moramo pohvaliti rad sa najmanjim nogometašima i njihov odaziv, te angažman roditelja koji ih redovno voze na treninge i prate na utakmicama.

Mlađe kategorije pokazale su da se radom i kontinuiranim treniranjem mogu postići zapaženi rezultati. Natječu se protiv klubova sa područja naše županije koji imaju najbolje škole nogometa, klubovi poput Bjelovara, Garešnice, Mladosti iz Ždralova. Pokazali su tijekom sezone kako se ravnopravno mogu natjecati protiv najjačih. Iznimno nas veseli što kontinuirano treniraju, predano rade, napreduju i uče kako živjeti u skladu sportskog duha. Pohvalili bismo trenersko vodstvo, Silvia Radovića, Samira Šopalovića i Maria Hajtića koji svoje znanje prenose na naše nogometaše. Ponosni smo što smo uspjeli zadržati 6 kategorija iz jedne male sredine s čime se ne može pohvaliti puno klubova u našoj županiji.

U organizaciji kluba, ove godine održao se 12. turnir ulica "Antolić Joža". Prijavio se isti broj ekipa kao i prošle godine, a to su: Bjelovarska, Vladimira Nazora, Centar, Dražica, Kralja Zvonimira, Franciškovićeva, Kowing i Pavlovac Kolodvorska. Želimo čestitati svim sudionicima i veliko hvala svima koji su došli podržati svoju ulicu/mjesto i na taj način uveličali ovogodišnji turnir. Posebne čestitke pobjednicima i ekipama koje su stigle do završnice. Nadamo se da se iduće godine vidimo u istom, ako ne i većem broju.

 
  Sport - Sve