Karate Klub „Gordowa“ Veliki Grđevac

Karate klub Gordowa osnovan je 16.09.1998. godine. Treninge je vodio trener Veljko Kajtazi. Klub je uspješno nastupao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim turnirima diljem Hrvatske,Slovenije,Mađarske,Bosne i Hercegovine,Srbije,Makedonije,Rumunjske,Češke i Njemačke. U nekoliko navrata imao je i najuspješnijeg sportaša županije.

Dana 04.02.2006. klub preuzima trener Miroslav Krmela, a 10.06.2006. klub postaje članom Hrvatskog Karate Saveza. Takmičari karate kluba Gordowa takmiče se na regionalnim i međunarodnim turnirima diljem Hrvatske, a redovito svake godine nastupa na turniru u Banja Luci u BiH i Postojni u Sloveniji. Takmičari se natječu na državnim i na regionalnim prvenstvima, sa kojega redovito osvajaju odličja,a u više navrata postaju i prvaci sjevero-zapadne Hrvatske,Matej Solić,Petra Tar,Sara Tar,VidicaKnežić,Dejan Aleksić. U 2011. godini klub nastupa na 6 turnira,nešto manje nego proteklih godina,ali sa vrlo uspješnim rezultatima od kojih valja svakako istaknuti 2 međunarodna turnira, prvi u Banja Luci,gdje je klub sa 4 takmičara u konkurenciji od 436 takmičara i osvojio 4 medalje,Mihaela Solić 1.mjesto borbe,Antonio Zlatunić 3.mjesto borbe,Marko Zlatunić 3.mjesto borbe i Petra Tar 3.mjesto borbe,te drugi turnir u Postojni gdje je klub nastupio sa 4 takmičara u konkurenciji od 712 takmičara iz 11 država i osvojio 3 medalje, Mihaela Solić 3.mjesto borbe,Antonio Zlatunić 3.mjesto borbe i Matej Solić 2.mjesto borbe.

Karate klub „Gordowa“  Veliki Grđevac u proteklom razdoblju nastavio je s treninzima i obukom mladih naraštaja karatista. Treninzi se odvijaju u dvorani Osnovne škole utorkom i četvrtkom pod vodstvom naših školovanih i iskusnih trenera Dominika Kozine i Mihaele Solić, oboje nositelji crnog pojasa 1. DAN, i osvajača brojnih medalja s takmičenje u RH ali i u inozemstva. Tijekom godine pristupilo nam je dosta novih članova, pa tako imamo 48 registriranih članova pri Hrvatskom karate savezu.

Ove godine proveli smo i polaganje za više pojaseve kojemu je pristupilo 8 naših mladih karatista i svi su uspješno položili ispit za veće karate zvanje pred ispitnom komisijom Hrvatskog karate saveza.

Karate klub nastavlja sa svojim radom i u narednom periodu s istim tempom, u nadi da ćemo privući još mladih naraštaja djece koji se žele baviti sportom, a karate je sport u kojemu se djeca mogu jako dobro razvijat.

 
  Sport - Sve