21. Svibanj 2024. 11:36
 
Svečano obilježena i proslavljena 31. obljetnica osnutka Općine Veliki Grđevac

Svečani dio

U petak 17. svibnja 2024. svečano je obilježena 31. obljetnica osnutka Općine Veliki Grđevac. 

Tim povodom je u Domu kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća s kulturno zabavnim programom.

Predsjednik općinskog vijeća Matija Grdinić otvorio je svečanu sjednicu kojoj su prisustvovali općinski načelnik Tomislav Pavlečić, članovi Općinskog vijeća, župan Bjelovarsko bilogorske županije Marko Marušić, savjetnik ministrice poljoprivrede Krunoslav Lukačić, te mnogi uzvanici, gradonačelnici gradova i načelnici općina, mađarski konzul, načelnik prijateljske općine Bužak iz Mađarske sa suradnicima, kao i dobitnici općinskih priznanja.

Plaketu za doprinos u razvoju poljoprivredne djelatnosti Općine Veliki Grđevac zaslužio je OPG Švub Pavao. Zahvalnica za doprinos u razvoju i promicanju turizma pripala je Ivoni Janota, direktorici TZP Južna Bilogora, a lutkarskoj skupini OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac "Mali Lutkari" dodijeljena je zahvalnica za doprinos u razvoju i promicanju dječjeg stvaralaštva Općine Veliki Grđevac.

Učenici Tea Erben, Mihael Gal, Dominik Lukić, kao i učiteljica razredne nastave Lovorka Pralas, dobitnici su zahvalnica za doprinos u razvoju i promicanju dječjeg stvaralaštva Općine Veliki Grđevac.

Svi učenici osim priznanja kao zahvalu dobili su i poklon bon u vrijednosti od 100€.

Prije same sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule i preminule branitelje kod spomenika u velikogrđevačkom parku.

Zabavni dio

Proslava se nastavila u večernjim satima petka, subote i nedjelje uz zabavni program koji je zaključen u nedjelju velikim koncertom popularnog Dinacordi Luna Band, gdje se u dvorištu OŠ Mate Lovraka mnoštvo okupljenih zabavljalo do kasnih noćnih sati.

Ljubitelji nogometa u nedjelju su na igralištu NK "Gordowa" Veliki Grđevac uživali i u dvije nogometne utakmice, revijalnoj između veterana kluba, a potom i ligaškom susretu između seniora NK "Gordowa" i NK "Mlinar".

 
  Novosti - Sve