27. Svibanj 2024. 12:48
 

U subotu i nedjelju 18. i 19 svibnja 2024. godine u organizaciji TZP Južna Bilogora u sklopu 37. Lovrakovih dana kulture održan je još jedan Sajam kreativnosti.

Osim nikad bogatijeg programa, koji je po prvi put trajao dva dana, treba istaknuti i da je kroz ovogodišnji Sajam kreativnosti obilježen i 125. rođendan Mate Lovraka.

Tih je dana Lovrakov centar bio središnje mjesto u županiji, a svi posjetitelji mogli su pronaći nešto za sebe budući da je Centar bio podjeljen u 3 zone, zonu kreativnosti, zonu zabave i zonu znanja.

Prije samog početka svim okupljenima obratili su se Ivona Janota, direktorica TZP Južna Bilogora, Tomislav Pavlečić, načelnik Općine Veliki Grđevac, te dožupanica Bjelovarsko-bilogorske županije, Tanja Novotni Golubić.

Posjetitelji su ostali oduševljeni povorkom djece OŠ „Mate Lovraka“ i Dječjeg vrtića „Slatki potok“ Veliki Grđevac koji su u svom stilu reprizirali scenu svatova iz filma „Vlak u snijegu“.

Program je vodio radijski voditelj Luka Bulić, a održan je i koncert Puhačkog orkestra Bjelovar čiji su članovi izveli najpoznatije pjesme iz istog filma snimljenog prema jednom od najpoznatijih dječjih romana Mate Lovraka.

Na sajmu ste se mogli okušati i naučiti nešto na brojnim radionicama, testirati svoje znanje o Mati Lovraku na PUB kvizu, a kroz oba dana do Lovrakovog centra besplatno je vozio vlakić.

Kako je sve izgledalo pogledajte na priloženim fotografijama smile

 
  Novosti - Sve