Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

Udruga "KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL"

facebook: „kućni teatar škripzikl“
web: www.myspace.com/etuietuisoniczoil
mail: skripzikl@yahoo.com
mob: 098/436-394

Više o „Kućnom teatru Škripzikl“:


Povijest grupe započinje nastupima 2005. godine po klubovima, a 2009. se formira službeni naziv i registriracija udruge. Predsjednik je Romano Dautanac, a udruga broji 10-ak članova. Kroz vrijeme djelovanja, razvijanja i izvođenja, iz svog su programa predstavili raznolike predstave – komične, glazbene i pantomimske. U vlastitoj produkciji snimili su mnogo spotova/kratkih fimova (koje nazivaju "dječjim filmovima za odrasle"), izveli popriličan broj "grotesknih performansa", koncerata, klaunovskih predstava, radionica za djecu, ostvarili mnoge suradnje s glazbenicima, glumcima i udrugama, a pojavili su se i u mnogo radijskih i tv-emisija.

Kroz 2008. i 2009. godinu ostvaruju suradnje s profesionalnim kazalištima (program "Škripultura" za "Teatar Itd", dječja predstava "Tetak i stric" za "Tvornicu lutaka") i izvode svoje predstave na raznim festivalima, programima i inicijativama (festival nijemog filma "PSSST!", Špancirfest, Cirkuskabare, revija amaterskog filma "RAF", festival urbane kulture F.U.K, Noćni lab Itd-a, Lovrakovi dani kulture...). Specifičnost izvođenja razvija se i kroz mnoge predstave po kućama i stanovima, te trgovima i galerijama i van granica naše zemlje (Španjolska, Slovačka, Srbija, Mađarska...). Glazbeni video "Nemoj tamo, nemoj – tu si!" i kratki film „Nestajanje“ (red. Josip Visković) ušli su u konkurenciju međunarodnog festivala crno-bijelog filma u Portu. Na istom festivalu izvode pantomimsku predstavu 2010. godine.

Iste godine Romano Dautanac prolazi audiciju na showu «Supertalent» (NovaTV) izvodeći kratke skečeve čime oduševljava žiri i publiku, ostvaruje zapažene rezultate i ulazi u polufinale natjecanja, te zbog svoje glume dobiva naziv «čovjek s tisuću lica». Zbog specifičnog humora i izvrsnog prijema kod žirija i publike biva pozvan u finalnu emisiju kao gost sa nastupom iznenađenja u vlastitoj režiji.

kroz proteklu je godinu izvodio diverzantske glazbeno-klaunske akcije od sjevera do juga, prošao kartu Hrvatske uzduž i poprijeko, a usput i provjerio klimu Slovenije, Austrije i Engleske! „Kućni teatar Škripzikl“ predstavlja nove izvedbene i audiovizualne projekte na ovogodišnjem programu „Lovrakovi dani kulture“ (6.6. do 9.6.), u čiju je izradu uključeno 6 suradnika iz različitih polja djelovanja (inovatori, montažeri, profesionalni glazbenici i glumci). Projekt „Čovjek-orkestar na kotačima“ novi je doseg na području ulične umjetnosti („Street art“), a radi se o mobilnoj glazbenoj predstavi, koja će svoje izvedbe imati i na uličnim festivalima „Cu'fus“ u Samoboru (17.5. do 19.5.),„C'est is d'Best“ u Zagrebu (od 5.6. do 12.6.), „Terezijana“ u Bjelovaru (14.6. do 16.6.), „Festival uličnih čarobnjaka – F.U.Č“ u Puli (od 26.6. do 27.6.), „Zemlja bez granica“ u Osijeku (krajem kolovoza), „Špancirfest“ u Varaždinu (krajem kolovoza), kao i ostale manifestacije na području općine Veliki Grđevac, gdje je udruga registrirana. Pri tome se misli na Dan Općine, Božićni domjenak, gostovanje u OŠ „Mato Lovrak“, kao i „predstave iznenađenja“ koje „Kućni teatar Škripzikl“, kao akcije određene statutom, planira provesti u ne-kazališnim prostorima, istražujući tako estetiku komornih kućnih izvedbi i performansa. U tim je projektima naglašena suradnja s lokalnim muzičarima (KUD „Mato Lovrak“), glumcima-amaterima, članovima, ali i vanjskim suradnicima udruge.


foto

foto

foto