Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

11. Memorijal Ivice Kuhara na Lovrakovom centru12.9.2019.


Već tradicionalno krajem ljeta imamo dva Go turnira. Prvi je Memorijal Ivice Kuhara u Velikom Grđevcu dok je drugi, tjedan dana kasnije u Lipovljanima, u okviru manifestacije Lipovljanskih dana.


Na 11. Memorijalu Ivice Kuhara u Lovrakovom centru nastupilo je 22 igrača. Igrala su se tri kola po MacMachovom sistemu. Turnir je vodio Velimir Kuhar.


Nakon par uvodni riječi turnir je svečano otvorio načelnik općine Marijan Dautanac.


I ovaj put je bilo lijepo vidjeti mladost osmoškolaca grđevačke  Go škole, koju vodi Velimir, došlo ih je osam.


Pobjednik turnira sa tri pobjede je Zvonko Bednjanac iz Zagreba, dok je drugi bio Vladimir Ribičić iz Karlovca , a treći Mato Taušan iz Zagreba, sa po dvije pobjede.


Potrebno je napomenuti da se skoro svi turniri u Europi igraju po MacMachovom sistemu, koji omogućuje više zasebnih turnirski grupa unutar glavnog turnira. Takav način igranja daje realan plasman samo za pobjednika. To je, neminovnost, kada imate puno igrača a malo kola. Radi toga, u izvještajima navodimo broj pobjeda za pojedinog igrača unutar njegove grupe. Na ovom turniru po dvije pobjede od tri partije su ostvarili: Davorin Pleško, Danijel Procek, Igor Kuhar, Darin Bosanac, Zoran Buđina. Jednu pobjedu su imali: Gabriela Procek, Ingrid i Simona Matić te Valentina Ditrih. Još su nastupili Melani Božić i Noa Šanda.


Posebnu posvetu je imala partija između Velimira Kuhara i Mladena Smuda. Za Ivićina života, njih troje igrali su zajedno za reprezentaciju i Go klub „Gordowa“. Mladen je sada velikogoričanin i igra za njihov klub, on je i jedini sudionik svih dosadašnjih Memorijala, sada je slabijeg vida ali ga ne napušta volja za ovom prekrasnom igrom. Njih dvoje, igrali su na garnituri za slijepe i slabovidne, pobijedio je Velimir koji je jači igrač i nakon te partije nisu se uključivali u ostala kola turnira.


Na 5. Go turniru Lipovljanskih susreta u Lipovljanima, bilo je 14 igrača. Nažalost, osim naših troje osmoškolaca, nije bilo djece iz drugih sredina, tako da su oni bili prisiljeni igrati protiv iskusnijih, jačih  i starijih igrača. U toj neravnopravnoj konkurenciji, od tri partije ostvarili su po jednu pobjedu: Darin Bosanac, Danijel i Gabriela Procek te Zoran Buđina.


Pred nama je jesen bogata Go aktivnostima (Rujanski turnir, Prvenstvo Grđevca, početak Go škole u OŠ Mate Lovraka, nova sezona međuškolske Go lige…).


Velimir Kuhar



Objavljeno: 12.9.2019.