Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

DAN OPĆINE VELIKI GRĐEVAC12.6.2017.


Dan Općine Veliki Grđevac


U nedjelju 04. lipnja.2017.godine na blagdan Duhova, uoći svečanog djela obilježavanja dana općine, koji je je održan u utorak  06. lipnja, na rukometnom igralištu OŠ Mate Lovraka organizirano je Kulturno ljeto. U kulturno- umjetničkom i zabavnom programu, koji je započeo u 16:00 sati sudjelovala su brojna Kulturno- umjetnička društva. Posjetiteljima su bila ponuđena brojna jela koja su mogli degustirati degustirati.


U sportskom djelu programa održana je nogometna utakmica između  NK Bilo iz Velike Pisanice  i domače ekipe seniora NK Gordowe iz Velikog Grđevca


Dana 06. lipnja 2017. Općina Veliki Grđevac obilježila je svoj dan - Dan Općine Veliki Grđevac. Uoči održavanja svečanosti, delegacija na čelu s načelnikom Općine Marijanom Dautancem, odala je počast hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenca pod centralnim spomenikom na trgu Mate Lovraka.


Svečanost obilježavanja Dana Općine Veliki Grđevac bila je prilika da se spomenu projekti koji su provedeni, ali koji se tek i očekuju u Velikom Grđevcu. „Učinili smo sve da mladi ljudi nađu posao u Velikom Grđevcu i na početku naše ljetne sezone zaposlili smo dodatno 12 mladih osoba, a pri završetku investicija u poslovnoj zoni zaposlit ćemo još ljudi. Moram reći da je poslovna zona rasprodana, sve su parcele prodane i grade se objekti, što će također biti prilika za dodatno zapošljavanje.  Imamo projekte za kanalizaciju, vodovod, ceste, neke ceste modernizirat ćemo u suradnji sa Županijom, neke s Hrvatskim cestama, a dio smo prijavili na EU fondove. Drago mi je spomenuti da je program „Pomoć u kući“ još uvijek aktivan, da nam radi dnevni boravak i taj program mislimo unaprijediti jer ne želimo ostaviti naše stare i nemoćne same. Za kraj spomenut ću i projekt obnove naše osnovne škole, zajedno sa osnivačem Županijom, odobrena nam je obnova u iznosu od 850 tisuća kuna.“, rekao je načelnik Dautanac te naglasio kako općina Veliki Grđevac bilježi i porast broja rođene djece, rast gospodarstva i društvenog standarda.


„Ispred nas je nova suradnja i to je ključ za budućnost. Kada govorimo o općini, ono što je napravljeno je dokaz da se može ako se zna kako i gdje. Županija i Općina dobro surađuju, mi smo suvlasnici niz ustanova i zajedno s Regionalnom razvojnom agencijom radimo na nizu projekata, a bazen je samo jedan od njih. Ipak to je najveći projekt što se tiče europskih sredstava na ovom području Hrvatske. Surađujemo i na modernizaciji cesta, vodovoda, privlačenju gospodarstva bez čega nema napretka. Također, drago mi je da će se obnavljati škola i u Velikom Grđevcu, jer bitno je ulagati u školstvo i obrazovanje.


Dan Općine Veliki Grđevac bila je i prilika da se potpiše Predugovor o partnerstvu između mađarske Općine Buzsak i Općine Veliki Grđevac. Riječ je o projektu vrijednom dva milijuna eura, a sredstva dolaze iz fonda Europske unije iz programa Međugranične suradnje. Sredstva će se podijeliti u omjeru pola-pola, a pomoći će u realizaciji ideja na proširenju turističkih kapaciteta obje općine. Odnosno, što se konkretno Općine Veliki Grđevac tiče, u planu je izgradnja kampa i objekta koji bi imao stambeni dio te restoran, nabava autobusa i uređenje Lovačkog doma.Objavljeno: 12.6.2017.