Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

ZAPOČELA PLETENICA ŽIVOTA7.1.2016.


U Općini Veliki Grđevac od 01. 01.2016. započinje se provoditi program dnevnog boravka za starije osobe pod nazivom Pletenica života. Ugovori o radu potpisani su s dve osobe koje su prošle edukaciju i stekle zvanje njegovateljice i jednom osobom koja je stekla zanimanje dadilje. Pletenica života je projekt koji je sufinancirala Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda te Republika Hrvatska.


Bjelovarsko-bilogorska županija kao nositelj projekta, zajedno sa partnerima Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo, Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac i Gradom Grubišno Polje, želi poboljšati koordinaciju i suradnju svih dionika u socijalnoj skrbi, doprinijeti povećanju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih članova obitelji, informirati o pravima i njihovoj dostupnosti u sustavu socijalne skrbi, uskladiti ponudu i potražnju, te postići bolje socijalno planiranje na nižim razinama vlasti. U ciljanu skupinu ovog projekta pripada 36 članova obitelji s ovisnim članom.


Kroz Pletenicu života obavljat će se razne aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju cilja poput adaptacije, opremanje dnevnih boravaka i osnivanje mobilnog tima, motivacijsko komunikacijskih radionica, promidžbe i vidljivosti, stjecanje novih znanja i vještina za zapošljavanje i slično.Objavljeno: 7.1.2016.