Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

Dani Općine veliki Grđevac2.6.2015.


Dan Općine Veliki Grđevac


Dana 22. svibnja 2015. Općina Veliki Grđevac obilježila je svoj da- Dan općine. Sam program obilježavanja započeo je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Veliki Grđevac koju je otvorio podpredsjednik Eugen Horvat.


Domaćin, načelnik Općine Veliki Grđevac pozdravio je sve nazočne na sjednici istaknuvši što je sve Općina napravila u protekloj godini te koji su daljnji ciljevi.


Svečana sjednica bila je i prilika da se istaknu najvažniji projekti koji se provode na području Općine Veliki Grđevac. Najveći je izgradnja sportsko-rekreacijskog centra. Izgradnja bazena još jedan je preduvjet za daljnji razvoj turizma na području Općine Veliki Grđevac.


Dan Općine čestitali su načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali te  načelnik Općine Buzsak Lajoš Kara. Nazočnima se obratio izaslanik ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, savjetnik u Ministarstvu Mario Fertić koji je istaknuo dobru suradnju s Općinom Veliki Grđevac te njezin nastavak kroz buduće projekte.


Župan Bjelovarsko- bilogorske županije, Damir Bajs u svom obraćanju istaknuo je tri važne stvari u kojima je županija partner: briga o starijim i nemoćnim Pomoć u kući, Centar Mato Lovrak u kojem je županija i partner te bazen koji se financira iz fondova Europske unije.


Na svečanoj sjednici također su dodijeljena priznanja pojedincima i udrugama koji su svojim radom promovirali Općinu Veliki Grđevac. Priznanja su dobili: OPG Tihomir Horvat za razvoj poljoprivrede i OPG Tihomir Gorza za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.


U kulturno- umjetničkom programu nastupili su mladi folkloraši iz OŠ Mato Lovrak koji su ujedno i članovi mlađe dobne skupine KUD- a Mato Lovrak. KUD Mato Lovrak izveo je splet plesova Bilogore.


U nedjelju, 24. svibnja 2015.  na rukometnom igralištu OŠ Mate Lovraka organizirano je Kulturno ljeto. U kulturno- umjetničkom i zabavnom programu, koji je  započeo  u 16:00 sati sudjelovala su brojna Kulturno- umjetnička društva. Posjetiteljima su bila ponuđena brojna jela koja su mogli degustirati degustirati.Objavljeno: 2.6.2015.