Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

PROJEKT ČITAMO MI, U OBITELJI SVI12.12.2012.


U organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara, već drugu godinu zaredom provodi se nacionalni projekt Čitamo mi, u obitelji svi. Projekt se provodi među učenicima trećih razreda u 129 hrvatskih škola, a jedna od njih je i Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikog Grđevca.


Provedbom projekta roditeljima se želi ukazati na važnost savladavanja tehnike čitanja, ali i navike čitanja. Potiče se zajedničko druženje u krugu obitelji i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Važnost se stavlja i na školsku knjižnicu koja bi trebala biti  multimedijalno i informacijsko središta škole, a ne samo mjesto gdje se posuđuje lektira.


Središnja faza Projekta je putovanje “knjižnične naprtnjače“ koje započinje u siječnju 2013. godine. Učeniciće svojim kućama nositi ruksak s 8 knjiga iz različitih područja (roman, zbirka pjesama za djecu, slikovnica, priručnici, popularno-znanstvene knjige)i u nekoliko će dana s članovima obitelji uživati u zajedničkom čitanju. Svoje će dojmove upisivati u bilježnicu dojmova koje će na satu hrvatskoga jezika podijeliti s ostalim učenicima. Na kraju Projekta objavit će se najljepši dojmovi.


Voditelj projekta je školska knjižničarka Ines Vidović, a suradnici učiteljica trećeg razreda, Ana Nakani te ravnateljica škole Ivana Pavlečić. Kvalitetu i korist Projekta za učenike prepoznala je Općina Veliki Grđevac koja je osigurala novac za kupnju knjiga i omogućila školi sudjelovanje u Projektu.Objavljeno: 12.12.2012.