Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

PROSLAVA DANA OPĆINE I DANA ŽUPE SVETOGA DUHA – DUHOVI29.5.2012.


Kao i svake godine do sada u proteklih 14 godina, proslavljen je Dan Općine Veliki Grđevac na blagdan Duhova, što je i Dan Župe Svetoga Duha.


Sam program obilježavanja Dana Općine počeo je u petak 25. svibnja 2012.g. svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Veliki Gređevac. Neposredno pred svečanu sjednicu Općinskog vijeća, izaslanstvo Općinskog vijeća položilo je vijenac pod centralni križ na groblju u Velikom Grđevcu, u spomen na sve one koji su dali život za domovinu. Na svečanoj sjednici u Domu kulture Mato Lovrak, Dan općine čestitali su brojni gosti. Kao najznačajniji gosti iz političkog života bio je gospodin Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog Sabora, saborski zastupnici, brojni ministri i njihovi zamjenici, Župan Bjelovarsko bilogorake županije, gosti iz prijateljske općine Buzsak iz susjedne Republike Mađarske te brojni drugi uzvanici. Zaslužnim tvrtkama , obrtima i osobama dodjeljena su priznanja  za doprinos razvoju Općine u raznim oblastima, gospodarskom, kulturnom, sportskom i dr. . Dan Općine Veliki Grđevac završen je zabavnim programom.


  U subotu 26. svibnja 2012. održana je moto – kros  utrka u Pavlovcu. Domaćin svečanog otvorenja  bio je novoosnovani Motocross klub Pavlovac. Nakon otvorenja staze, održana je trening utrka, te zajednički ručak za motokrosiste i goste u Vatrogasnom domu u Pavlovcu. Motocross klub Pavlovac dodijelio je  zahvalnice i priznanja za doprinos u osnivanju kluba i izgradnji staze.


            U nedjelju 27. svibnja 2012 .g. na rukometnom igralištu OŠ Mate Lovraka organizirano je pripremanje raznih jela. Ispod velikog šatora, građanstvo je moglo besplatno kušati ponuđena jela. U kulturno umjetničkom i zabavnom programu, sudjelovali su gostujuća Kulturno-umjetnićka društva kao što su  KUD „Matija Gubec“ Donji Miholjac, KUD „Slavonac“ Podravska Moslavina,KUD „ Ljuba voda „ Ljubešćica, te  domaće udruge i društva, pa su nastupali KUD Mato Lovrak, Udruga žena Hrvatsko srce, Muški pjevački zbor i Mali tamburaši. Posjetitelje je zabavljao naš glazbeni sastav KUD-a Mato Lovrak i Dražen Žanko. U sportskom dijelu programa, karate klub Gordowa demonstrirao je karate vještine, a odigrana je i nogometna utakmica između domaćina NK „Gordowe“  i NK „Mladost“ iz Daruvarskog Brestovca. Također je odigrana revijalna utakmica veterana NK „Gordowe“.


Dan Općine Veliki Grđevac završen je zabavnim programom.Objavljeno: 29.5.2012.


ikona
divider