Trg Mate Lovraka 3, Veliki Grđevac
Tel: 043/461-666; 461-609

Vijesti

Anketa

Da li Vam se sviđa novi dizajn stranice?
  Da, dobar je

  Ne, prethodni je bio bolji

  Nisam siguran


Rezultati

PROMOCIJA KNJIGE „VLAKOM KREACIJE DO BAZENA IMAGINACIJE“2.6.2018.


Dana 30.svibnja 2018.g. u Centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, održana je promocija knjige „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“,  autora Božidara Darka Majhena.


Kao uvodničar – moderator Drago Trošćan kratko je upoznao nazočne o motivima za pisanje knjige gospodina Majhena, te istaknuo značenje knjige kao dokumenta jednog vremena, razdoblja 1962.g. od ideje i izgradnje prvotnog bazena u Velikom Grđevcu, pa do otvorenja rekonstruiranog i dograđenog novog bazena. Nakladnik knjige je Općina Veliki Grđevac, a knjiga je izdana u nakladi od 200 primjeraka.


Općinski načelnik Marijan Dautanac, zahvalio je autoru  gospodinu Majhenu, te također  vrlo afirmativno govorio o knjizi, koja, kako je rekao, kao dio fundusa školske i gradske knjižnice garantira čuvanje događaja iz prošlosti na jednom mjestu u knjizi koja podsjeća na entuzijazam i volonterizam 60-tih godina prošlog stoljeća, te želju i potrebu obnove bazena u današnje vrijeme i povezivanje u edukativno turističku ponudu s ciljem razvoja turizma u Općini Veliki Grđevac.


Autor knjige gospodin Božidar Darko Majhen zahvalio se Općini Veliki Grđevac, načelniku, kao nakladniku, Dragi Trošćanu, koji ga je uputio prema izvoru dokumenata za pisanje knjige, te gospođi Ani Ilić, koja mu je dala na raspolaganje sačuvane materijale iz arhive Šumarije Veliki Grđevac, kao izuzetrno značajne za dio knjige koji se odnosi na gradnju prvotnog starog bazena. Objavljeno: 2.6.2018.